Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
25. júla 2017 Teplo a tepelná energia od Energia.skSITA

V Kežmarku počas leta vymenia tepelné rozvody

Podľa slov konateľa spoločnosti Mariána Bešeneja, odstávka teplej vody je naplánovaná v prvej fáze na ulici Pod lesom od 15. do 31. augusta. „Na ulici Pod lesom bude odstávka teplej vody, studená voda potečie,“ uviedol Bešenej a dodal, že rekonštrukciu potrubia sa budú snažiť urobiť v čo najkratšom čase.

Asi 45-ročné rozvody dosiahli svoju životnosť. Tie plánujú zameniť za vysokokvalitné predizolované plastové potrubie. „Životnosť rúr je viac ako 50 rokov, pričom sa vyznačujú nízkou tepelnou stratou a vysokou bezpečnosťou,“ vysvetlil.

„Investíciou sa zlepšia vlastnosti teplej úžitkovej vody. Pri plastovom potrubí nedochádza k usadeninám vo vnútri potrubia. Očakávame celkové zlepšenie kvality vody,“ priblížil Bešenej. Na Severnej ulici sa bude výmena rozvodov realizovať v priebehu budúceho leta. Táto investícia súvisí s prípravou revitalizácie vnútroblokov na sídlisku Sever.

Spoločnosť Spravbytherm, s. r. o., zabezpečuje v Kežmarku výrobu a dodávku tepla, správu bytových a nebytových priestorov. Teplo na ústredné vykurovanie a teplú úžitkovú vodu dodáva do približne 3400 bytov. Je mestskou spoločnosťou so 100-percentným podielom mesta Kežmarok.

© TASR

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.