Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
3. apríla 2017 Teplo a tepelná energia od Energia.skTASR

Sninskí poslanci predĺžili spoločnosti Teplo GGE prenájom do roku 2037

Ako TASR informoval mestský právnik Ján Paľovčík, poslanci na zasadnutie predložili návrh, kde obchodnú verejnú súťaž nahradili priamym nájmom, čo je prípad hodný osobitného zreteľa. „Tu je potrebný trojpätinový súhlas všetkých poslancov bez ohľadu na to, koľko ich je prítomných,“ vysvetlil.

So súčasným správcom a nájomcom malo mesto uzatvorenú zmluvu do roku 2022, predĺženie predstavuje 15 rokov. Spoločnosť sa zaviazala preinvestovať do majetku mesta počas tohto obdobia 2,5 milióna eur. Paľovčík potvrdil, že firma už podala žiadosť o vydanie stavebného povolenia, ktorého súčasťou je aj projektová dokumentácia týkajúca sa rekonštrukcie rozvodov na sídlisku Komenského.

Nájomca má možnosť čerpať nenávratné finančné prostriedky z fondov Európskej únie na základe aktuálne zverejnenej výzvy, no bez predĺženia nájomnej zmluvy by to podľa predloženého návrhu nebolo možné. Spoločnosť dala zároveň verejný prísľub, že prispeje mestu Snina na nákup nového CT prístroja pre sninskú nemocnicu sumou 50.000 eur.

Výška ročného nájmu predstavuje 120.000 eur. Na základe poslaneckého návrhu uhradí spoločnosť nájomné za prvé tri roky vo výške 360.000 eur do 31. marca 2018, mesto ich použije na investičné akcie. „Ostané nájomné bude uhrádzané podľa zmluvy,“ uviedol Paľovčík.

Mestské zastupiteľstvo v Snine ešte koncom júna minulého roka schválilo zámer prenájmu sústavy tepelného hospodárstva súčasnému nájomcovi, spoločnosti Teplo GGE. Tá ešte v roku 2015 prejavila záujem o odkúpenie predmetného mestského majetku. Ponúkala zaň 505.000 eur. Predaj sa neuskutočnil.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.