Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. januára 2017 Teplo a tepelná energia od Energia.skTASR

Rozvody tepla v Detve nebudú vo vlastníctve samosprávy

„Neschválením uznesenia o odstúpení od kúpnej zmluvy poslancami mestského zastupiteľstva, mesto nemôže odstúpiť od kúpnej zmluvy so spoločnosťou Bytes a preto rozvody tepla zostávajú navždy v majetku spoločnosti, pričom Bytes už nebude mať ani povinnosť tieto rozvody tepla zrekonštruovať,“ uviedol pre TASR primátor Detvy Ján Šufliarsky.

Primátor podľa vlastných slov urobil všetko pre to, aby rozvody zostali mestským majetkom. Odstúpenie od kúpnej zmluvy na tepelné rozvody, uzavretej medzi mestom a spoločnosťou Bytes, zaraďoval do programu rokovania mestského zastupiteľstva opakovane od 24. novembra 2016. Na posledných zasadnutiach aj s kompromisným návrhom. Časť poslancov to ale videla inak a skôr sa prikláňala k tomu, aby rozvody ostali spoločnosti Bytes, ktorá by ich síce po termíne, ale nakoniec s možnou pomocou fondov EÚ predsa len obnovila.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.