Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
16. decembra 2016 Teplo a tepelná energia od Energia.skSITA

SZVT: Spotreba tepla na jeseň stúpla o 15 %

Teplári hlásia chladnú jeseň. Na vykurovanie v systémoch CZT sa tento rok spotrebovalo o 15 % viac tepla ako pred rokov. V porovnaní s rokom 2014 odber tepla narástol až o 30 %. Podľa SZVT sú teplári na zimu pripravení.

„Vykurovacie sústavy v slovenských mestách sú pripravené na zvládnutie celej zimnej sezóny,“ uviedol predseda predstavenstva SZVT Miroslav Obšivaný. O tepelnú pohodu počas Vianoc sa podľa neho bude starať 400 pracovníkov.

Spotreba tepla na Slovensku pritom každoročne klesá. V roku 2015 objem dodávky tepla pre odberateľov predstavoval 13800 GWh tepelnej energie, čo je medziročný pokles o 4 %. Okrem klimatických podmienok trh s teplom u nás ovplyvňujú aj racionalizačné opatrenia, predovšetkým zatepľovanie.

© energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.