Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Zákazníci SPP nemusia pri zmene odpočtu spotreby plynu nahlasovať žiadne údaje
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
TASR
18. januára 2019 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Zákazníci SPP nemusia pri zmene odpočtu spotreby plynu nahlasovať žiadne údaje

„Väčšiny zákazníkov SPP by sa posun termínu odpočtov ku koncu kalendárneho mesiaca nemal dotknúť vôbec. Našou snahou pritom je zabezpečiť, aby sme mohli zasielať vyúčtovacie faktúry svojim zákazníkom tak ako doteraz,“ uviedol pre portál vEnergetike.sk hovorca SPP Ondrej Šebesta. V prípade asi desiatich percent zákazníkov SPP, u ktorých prevádzkovateľ distribučnej siete uskutoční odpočet spotreby koncom daného mesiaca, zašlú štátni plynári vyúčtovaciu faktúru až začiatkom nasledujúceho mesiaca. „Takýmto zákazníkom SPP zašle rozpis na desať zálohových platieb, namiesto doterajších jedenásť, pričom v mesiaci, v ktorom im bude doručená vyúčtovacia faktúra zálohu platiť nebudú,“ konštatoval Šebesta.

Zmena odpočtu je podľa spoločnosti SPP-distribúcia v súlade s rozhodnutím Úradu pre reguláciu sieťových odvetví týkajúcim sa zmeny cien za dodávku plynu od 1. decembra 2018 pre regulované subjekty. „My ako prevádzkovateľ distribučnej siete plynu stanovíme odpočet spotreby odhadom, nie prostredníctvom fyzického odpočtu. Spotreba bude vypočítaná na základe typového diagramu dodávky, pričom vstupmi tohto výpočtu sú denné koeficienty s prihliadnutím na denné priemerné vonkajšie teploty na Slovensku a vývoj historickej spotreby na konkrétnom odbernom mieste,“ uviedol hovorca SPP-distribúcia Milan Vanga.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.