Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
24. apríla 2018 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy vzrástli, americká WTI sa obchoduje nad 69 USD za barel

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s júnovým kontraktom sa v utorok o 8.20 SELČ predával po 69,27 USD. To bolo o 63 centov alebo 0,92 % viac než v pondelok (23. 4.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt si počas pondelka pripísal 24 centov alebo takmer 0,4 % a uzavrel na úrovni 68,64 USD za barel. Júnový kontrakt na ropu Brent v utorok ráno zdražel o 48 centov alebo 0,64 % na 75,19 USD za barel.

Ako dôvod aktuálneho nárastu cien čierneho zlata uvádzajú experti vyostrenie konfliktu v Jemene, kde proti sebe bojuje aliancia vedená Saudskou Arábiou a povstalci húsíovia podporovaní Iránom. Správy o leteckých útokoch Saudskej Arábie a smrti jedného z vodcov povstalcov signalizujú eskaláciu situácie.

(1 EUR = 1,2238 USD)

Copyright © TASR 2018

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.