Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
19. apríla 2018 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Atény predávajú väčšinový podiel v najväčšej ropnej rafinérii Hellenic Petroleum

Grécka privatizačná agentúra, ktorá medzinárodný tender spustila v stredu (18.4.), uviedla, že predaný bude minimálne 50,1-% podiel Hellenic Petroleum. Tento predaj patrí k najlukratívnejším v rámci privatizačného programu, ktorý Atény odštartovali v roku 2010. Hellenic Petroleum je totiž na základe trhovej hodnoty, ktorá dosahuje 2,6 miliardy eur, treťou najväčšou ropnou rafinériou v Európe. Záujemcovia sa musia prihlásiť do 18. mája.

Už začiatkom apríla sa hlavní akcionári rafinérie, ktorými sú Paneuropean Oil and Industrial Holdings a grécka vláda, dohodli, že v nej spoločne predajú minimálne 50,1-% podiel. Presný podiel bude známy neskôr. Paneuropean Oil vlastní celkovo 45,5-% podiel v Hellenic Petroleum a grécka vláda 35,5-% podiel.

Copyright © TASR 2018

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.