Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
20. marca 2018 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy klesli, cena Brentu sa však ďalej udržuje nad 66 USD za barel

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v máji klesla do 20.31 h SEČ o 6 centov na 66,15 USD (53,74 eura) za barel (159 litrov). Cena americkej ľahkej ropy WTI s aprílovým kontraktom dosiahla 62,17 USD/barel, čo predstavuje pokles o 17 centov.

Čiastočne sa pod tlak na ceny ropy podpísalo aj zvýšenie počtu aktívnych ropných vrtov v USA v minulom týždni. Ako uviedla spoločnosť Baker Hughes, americké ťažobné firmy zvýšili počet aktívnych ropných vrtov v týždni do 16. marca o štyri na 800.

„Pri súčasných cenách ropy sa dá očakávať, že ťažobná aktivita v USA bude pokračovať v raste,“ uviedli analytici z Commerzbank. Pritom produkcia ropy v Spojených štátoch vzrástla od polovice roka 2016 už o viac než 20 % na 10,38 milióna barelov denne. USA sa tak dostali pred najväčšieho vývozcu ropy Saudskú Arábiu.

(1 EUR = 1,2309 USD)

Copyright © TASR 2018

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.