Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
7. novembra 2017 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Seminár SAPI otvorí horúce témy slovenskej zelenej energetiky

Aj v tento rok organizuje profesijná organizácia výrobcov zelenej energie, SAPI,  svoj každoročný praktický seminár FOTOVOLTIKA A OZE V ROKU 2018. Seminár je jediným podujatím svojho druhu, ktoré sa na Slovensku venuje OZE a čisto zelenej energetike, a preto je medzi slovenskými energetikmi jednou z najočakávanejších udalostí roka. V poradí už 7. ročník sa bude venovať  predovšetkým legislatívnemu prostrediu OZE v SR a blížiacim sa zmenám v ňom, ale aj programu Zelená domácnostiam, či téme energetickej hospodárnosti budov.

Program konferencie:

1. blok: Zelená domácnostiam:

Máme za sebou ďalší rok fungovania programu Zelená domácnostiam. Na mieste je teda otázka, ako hodnotia výsledky programu SIEA, domácnosti a zhotovitelia. Podarilo sa odstrániť nedostatky z minulých rokov a splniť stanovené ciele? Čo sa bude s programom diať ďalej? O tom aj o aj projekte bezplatného energetického poradenstva Žiť energiou, či relevantných výzvach pre verejný sektor a podnikateľov povedia zástupcovia SIEA. Záver bloku bude patriť téme leteckej termovízie a inšpekcie FV elektrární, ktorú priblíži zástupca spoločnosti Terradron, ktorá je jedným z partnerov konferencie.

2. blok: Lokálny zdroj:

Koncept lokálneho zdroja predstavila SAPI približne v polovici tohto roku. Prináša riešenie predovšetkým pre väčších záujemcov o vlastné elektrárne vyrábajúce len pre vlastnú spotrebu a to bez toho, aby bola ohrozená stabilita distribučnej siete. O koncepte porozpráva za SAPI jeho spoluautor Ján Karaba, pričom svoj pohľad pripojí Ministerstvo hospodárstva SR aj predstavitelia všetkých troch distribučných spoločností a konkrétnych trhových subjektov. O regulácii decentralizovaných zdrojov porozpráva zástupca spoločnosti Tesla Enerco, generálneho partnera konferencie.

3. blok: Reforma OZE: 

Reforma Zákona o OZE je už dlhšie skloňovaná téma v slovenskej energetike. Existuje však jednotná stratégia? O programe Agendy 2030 z dielne OSN, ktorej súčasťou sú aj OZE, a jej implementácii bude prednášať Juraj Kubica z Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.  V moderovanej panelovej diskusii sa zas o pripravovanom systéme podpory pre nové zdroje, z dielne MH SR, porozpráva moderátorka Lenka Ferenčáková s predstaviteľmi Ministerstva hospodárstva SR, SAPI a partnerov konferencie VSD aj advokátskej kancelárie Poláček & Partners.

4. blok: Energetická úspornosť budov: 

Rastúce nároky na znižovanie energetickej náročnosti budov otvárajú nové možnosti aj pre fotovoltiku a OZE. O energetickej hospodárnosti budov príde porozprávať Lívia Vašáková zo Zastúpenia EK v SR a o stratégii Budovy 2050 zas zástupca občianskeho združenia Budovy pre budúcnosť. Problematiku pasívnych domov a možností zásobovania energiou priblíži v závere bloku zástupca Inštitútu pre pasívne domy.

Podobné informácie o seminári nájdete na stránkach SAPI. Podujatie prebehne už tradične v bratislavskom Technopole, v stredu, 15. novembra 2017. Na seminár sa prihlásite vyplnením nášho formulára. Cena 75 eur bez DPH a zahŕňa vstupné a občerstvenie, vrátane obeda. Členovia SAPI si môžu uplatniť 30 % zľavu zo vstupného.

Za spoluprácu pri organizovaní semináru ďakujeme generálnemu partnerovi seminára TESLA ENERCO, s.r.o., hlavným partnerom Východoslovenská distribučná, a.s. – člen skupiny Innogy a Terradron s.r.o., partnerovi advokátskej kancelárii POLÁČEK & PARTNERS s.r.o. a mediálnym partnerom ATP Journal, energia.sk, energia-web.sk, energie-portal.sk a solarninovinky.cz.

Zdroj: SAPI

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.