Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
21. septembra 2017 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skTASR

SIEA v 15. kole Zelenej domácnostiam vydala 1017 poukážok

Príspevky získali domácnosti na 467 slnečných kolektorov, 318 tepelných čerpadiel a 232 kotlov na biomasu. Do 30 dní od vydania musia domácnosti poukážky spolu so zmluvami odovzdať zhotoviteľom. Na ich využitie a podanie žiadostí o preplatenie majú 3 mesiace.

Záujem o príspevky prekročil v tomto kole vyčlenenú sumu 2 milióny eur o 10 % krátko pred desiatou minútou od spustenia. Vzápätí sa kolo uzatvorilo a systém žiadosti vyhodnotil.

Najbližšie 16. kolo projektu Zelená domácnostiam určené pre zariadenia na výrobu elektriny bude podľa zverejneného harmonogramu otvorené 10. októbra 2017 o 15. hod. Vydané budú poukážky v hodnote 950.000 eur. V poslednom tohtoročnom kole bude možné 17. októbra 2017 požiadať o poukážky na inštaláciu zariadení na výrobu tepla.

Od spustenia projektu v decembri 2015 preplatila Slovenská inovačná a energetická agentúra z projektu financovaného prostredníctvom Operačného programu Kvalita životného prostredia vyše 9000 poukážok v celkovej hodnote viac ako 20 miliónov eur. Ďalšie poukážky za 3,5 milióna eur už majú domácnosti k dispozícii.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.