Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
21. augusta 2017 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skTASR

Investor plánuje vo Vrútkach vybudovať závod na produkciu biozložiek

„Účelom predkladaného zámeru je vybudovanie novej prevádzky na výrobu CDRO (surového odslizeného repkového oleja) a MERO (metyl-esteru repkového oleja) a ich aplikácia ako biozložiek do surovej nafty,“ spresni investor v zámere. Prevádzka výroby CDRO a MERO si vyžaduje celkovo 20 pracovných miest, z toho 4 pracovníci THP, výroba bude trojzmenná.

Investícia do výroby biozložky a následného spracovania surovej motorovej nafty podľa normy EN 590 na motorovú naftu spočíva vo vybudovaní a prevádzke výrobnej technológie a odslizenie (degumming) a následný proces metylesterifikácie repkového oleja a jeho finálne zmiešanie so surovou motorovou naftou. Vedľajšie vzniknuté produkty sú všetky využiteľné ako surovina v kozmetickom a chemickom priemysle, ako aj v bioplynových staniciach, ako surovina podporujúca spracovanie biomasy na výrobu elektrickej energie.

Riešené územie je súčasťou zóny železničného uzla Vrútky, v časti nákladného depa v jeho východnej časti a v blízkosti diaľnice D1 úseku Dubná skala – Turany. Bezprostredné okolie navrhovanej činnosti z východnej, južnej a západnej strany tvoria opustené objekty železničného depa Vrútky, zo severnej strany sa nachádza areál súkromnej osoby s pozostatkami vyhorenej prevádzkovej budovy.

Petronius Refinery, s.r.o, Trenčianske Teplice vznikla v októbri 2008. Predmetom jej činnosti je najmä výroba rafinérskych produktov (výroba olejových mastných tukov a mazív, výroba riedidiel, vazelín, parafínových voskov), ako aj výroba pohonných kvapalných látok.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.