Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Malzenice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Paroplynová elektráreň Malženice - letecký pohľad. Foto: E.ON
22. augusta 2011 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Malženická elektráreň mala poruchu. Dvaja pracovníci sú zranení

Pri skrate v paroplynovej elektrárni v Malženiciach v okrese Trnava sa v sobotu (20.8.) skoro ráno zranili dvaja zamestnanci elektrárne. „Elektráreň je už od štvrtka v plánovanej odstávke, počas ktorej sa vykonáva pravidelná revízia elektrických zariadení, ktoré je potrebné pred kontrolou zaistiť. Pri tomto bežnom zabezpečovaní elektrického zariadenia boli dvaja zamestnanci elektrárne zasiahnutí tepelným efektom elektrického skratu, pričom utrpeli popáleniny II. až III. stupňa,“ informoval Peter Kimijan, vedúci komunikácie Západoslovenská energetika, a. s..

Zranených zamestnancov okamžite ošetrila zdravotnícka služba. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári, ktorí jednému zo zranených ošetrili popáleniny II. a III. stupňa na približne 40-tich percentách povrchu tela, najmä na tvári, chrbte a rukách. „Muža následne previezli na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do Univerzitnej nemocnice v Bratislave – Ružinove,“ uviedla Sylvia Galajda z Air Transport Europe. Na mieste zasahovali aj privolaní hasiči. Dôvody nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

Paroplynová elektráreň v Maženiciach funguje od decembra 2010. Vyrába elektrickú energiu súčasným využitím plynovej a parnej turbíny. Jej inštalovaný výkon je 436 MW a ročne dokáže vyrobiť až 3 miliardy kWh elektriny pri spotrebe 500 mil. metrov kubických zemného plynu.

Výstavba elektrárne sa začala v októbri 2008 a dokončená bola podľa plánu za 26 mesiacov. Výška investície sa odhaduje na 400 mil. eur. Táto investícia, bez finančnej účasti štátu, sa považuje za najväčšiu investíciu do slovenskej elektroenergetiky za posledných desať rokov. 

Energia, SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.