Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
13. októbra 2017 Jadrová energia od Energia.skSITA

Saudská Arábia bude spolupracovať s Ruskom v oblasti mierového využívania jadrovej energie

Za Saudskú Arábiu dokument podpísal Maher Alodan, vedúci ústavu KACARE, a autorizoval Chálid al-Falíh, saudský minister energetiky, priemyslu a nerastných zdrojov. Za ruskú stranu sa pod dokument podpísal Jevgenij Pakermanov, prezident spoločnosti Rusatom Overseas, a dokument autorizoval Alexej Lichačov, generálny riaditeľ Rosatomu.

Podľa podpísaného dokumentu bude saudsko-ruská spolupráca realizovaná v oblastiach, ako sú malé a stredné jadrové reaktory na produkciu energie a odsoľovanie morskej vody, ľudské zdroje a rozvoj jadrovej infraštruktúry pre realizáciu saudského mierového jadrového programu. Obe krajiny tiež zvážia výstavbu saudského centra jadrového výskumu a technológií s ruským jadrovým reaktorom.

Program spolupráce nadväzuje na medzivládnu dohodu o spolupráci pri mierovom využívaní jadrovej energie, ktorá bola medzi Saudskou Arábiou a Ruskom podpísaná v júni 2015.

Zdroj: Essential Communication

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.