Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
3. októbra 2017 Jadrová energia od Energia.skSITA

Toshiba odkúpi od Kazatompromu podiel v divízii Westinghouse

Podľa zdroja, na ktorý sa odvoláva agentúra Reuters, majú o predloženie spoločnej ponuky na Westinghouse záujem investičné firmy Blaskstone Group a Apollo Global Management. Ďalším záujemcom by mohla byť investičná firma Cerberus Capital Management, ktorá rokuje o možnosti spoločnej ponuky s americkým dodávateľom súčastí jadrových elektrární BWX Technologies.

Úspešný predaj by znížil finančné straty, ktoré Toshibe vznikli kvôli bankrotu Westinghousu.

Kazašský ťažbár uránu Kazatomprom kúpil podiel vo Westinghouse v roku 2007. Teraz využil opciu, ktorá mu umožňuje predať podiel späť Toshibe.

Westinghouse požiadal v Spojených štátoch o ochranu pred veriteľmi v marci tohto roka. Firma sa dostala do vysokých strát kvôli prekročeniu rozpočtu jadrových projektov v USA.

Toshiba prevzala Westinghouse v roku 2006 a z jadrovej energie potom urobila významnú časť svojho podnikania. V marci 2011 ale prišla jadrová katastrofa v japonskej elektrárni Fukušima, ktorá viedla k výraznému rastu nákladov odvetvia z dôvodu zvýšených nárokov na bezpečnosť.

ČTK, energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.