Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
11. decembra 2017 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

Na severe stredného Slovenska je bez elektriny už len 70 odberných miest SSE-D

Doplnil, že ide o odberné miesta v osade Štefanová vo Vrátnej doline, v Tvrdošíne a v Blatnici pri Martine. „Ak sa nestane nič mimoriadne, elektrikári by mali pripojiť všetkých odberateľov počas najbližších hodín. Momentálne je situácia na strednom Slovensku v súvislosti s poruchami elektrického vedenia pokojná a pod kontrolou. Ako sa bude vyvíjať do večera a počas noci, bude závisieť najmä od vetra, dažďa a prípadného sneženia,“ uviedol Gejdoš.

Silný nárazový vietor a popadané stromy spôsobili podľa neho na severe stredného Slovenska za posledných 24 hodín výpadky elektriny na viac ako 30.000 odberných miestach a poruchy tak získali status kalamity. „Situácia sa začala komplikovať v nedeľu (10.12.) večer, keď začal fúkať na severe stredného Slovenska silný vietor. Poruchy postupne pribúdali najmä na Orave a v Terchovej. O 23. hodine sme registrovali bez elektriny asi 2600 domácností. Ráno o 7. hodine ich bolo už len 550, ale počas dnešného dopoludnia počet opäť stúpol na 3500. Vtedy boli najviac postihnuté lokality na hornej Orave, dolnom Liptove a na Horehroní. Pracovníci SSE-D však vďaka rýchlemu nasadeniu odstránili väčšinu porúch počas dvoch hodín,“ dodal Gejdoš.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.