Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
6. decembra 2017 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

MH SR: Novela zákona komplexne upravuje stav núdze v elektroenergetike

Legislatívny návrh novely zákona tiež rieši predchádzanie stavu núdze v elektroenergetike, skúšku stavu núdze v elektroenergetike, súvisiace práva a povinnosti účastníkov trhu s elektrinou, spôsob vyhlasovania a oznamovania stavu núdze v elektroenergetike a obmedzujúcich opatrení v elektroenergetike a ďalšie podmienky, ktoré so stavom núdze v elektroenergetike, predchádzaním stavu núdze v elektroenergetike a skúškami stavu núdze v elektroenergetike súvisia.

„Navrhované zmeny v zákone o energetike reflektujú dodatočné požiadavky Európskej komisie k transpozícii tretieho energetického balíčka a zabezpečenia súladu so smernicou Európskeho parlamentu a Rady o spoločných pravidlách pre vnútorný trh s elektrinou,“ uviedol v dôvodovej správe rezort hospodárstva. V návrhu zákona sú podľa MH SR taktiež zohľadnené požiadavky aplikačnej praxe.

Pre vylúčenie pochybností týkajúcich sa zákonných povinností pri prevádzkovaní nabíjacej stanice a vytvorenie potrebného právneho rámca sa podľa MH SR navrhuje jednoznačne ustanoviť, že prevádzkovanie nabíjacích staníc sa nepovažuje za podnikanie v energetike a na túto činnosť sa nevyžaduje oprávnenie na podnikanie v energetike.

„Odberateľovi elektriny a odberateľovi plynu sa výslovne umožňuje splnomocniť na právne úkony smerujúce k zmene dodávateľa elektriny alebo dodávateľa plynu nového dodávateľa elektriny alebo nového dodávateľa plynu, pričom sa vyžaduje písomné splnomocnenie,“ dodalo MH SR.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.