Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
13. novembra 2017 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

Francúzsky energetický koncern EDF zhoršil prognózu zisku na budúci rok

Zisk pred úrokmi, daňami, odpismi a amortizáciou (EBITDA) by mal podľa novej prognózy EDF dosiahnuť v roku 2018 od 14,5 miliardy do 15,3 miliardy eur. Pôvodne spoločnosť predpokladala, že budúcoročný zisk EBITDA dosiahne minimálne 15,2 miliardy eur. Ako dôvod uviedla postupný pokles spotreby elektrickej energie, ako aj znižovanie kapacity jadrových elektrární vo Francúzsku.

Firma preto dodala, že pre očakávané ťažkosti urýchli už skôr oznámený plán na znižovanie nákladov. To by znamenalo, že do konca budúceho roka by na nákladoch skresala o 100 miliónov eur viac, než pôvodne plánovala.

Napriek tomu dodala, že aj po revízii predpokladaného budúcoročného zisku smerom nadol, bude tento v porovnaní s očakávaniami v roku 2017 stále znamenať „výrazné zotavenie“. Bez ohľadu na priaznivé porovnanie s rokom 2017 trhy zareagovali negatívne a poslali cenu akcií EDF nadol o takmer 8,6 %.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.