Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
22. júna 2016 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Americká Tesla chce kúpiť SolarCity

Tesla, ktorá je priekopníkom v oblasti elektromobility, začali vlani predávať taktiež batérie pre využitie v domácnostiach a podnikoch.

Musk, ktorý má v Tesle podiel 26 % a v SolarCity podiel 22 %, prehlásil, že získanie SolarCity je „jasné rozhodnutie“ a „niečo, čo sa má uskutočniť“. Obidvom firmám by sa podľa neho darilo lepšie, keby ponúkali svoje výrobky pod jednou strechou a pod spoločnou značkou, prehlásil podľa agentúry AP v priebehu telekonferencie.

Investor Tesly ale zámer Muska, považovaného niektorými za vizionára, príliš nepresvedčil. Akcie firmy sa v predĺženom obchodovaní prepadli o viac než 12 %. Trhová hodnota firmy tým klesla o zhruba 4,3 miliardy dolárov, čo je viac než hodnota ponuky na získanie SolarCity, napísala agentúra Reuters.

Akcie SolarCity, ktorej šéfuje Muskov bratranec Lyndon Rive, o 15 % posilnili.

Podľa analytika Ivana Feinsetha zo spoločnosti Tigress Financial Partners si investori želajú, aby sa Tesla ideálne sústredila na Teslu, vyrábala elektrické autá a ďalej ich zdokonaľovala. „Môže tu byť dojem, že (transakcia) toto sústredenie zníži, čo by mohlo finančne ublížiť Tesle, ktorá bude sústavne potrebovať veľa peňazí,“ uviedol podľa Reuters.

ČTK, energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.