Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
21. júna 2013 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

Na 3. bloku bohunickej V2 sa v sobotu začne generálna oprava

„Táto oprava je treťou v pláne generálnych opráv slovenských atómových elektrární na rok 2013. K činnostiam, ktoré sa budú realizovať v rámci plánovanej opravy, patria štandardné údržbové práce a čiastočná výmena paliva reaktora 3. bloku,“ informovala hovorkyňa spoločnosti Janka Burdová.

Pripomenula, že odstávky a opravy sú štandardnou súčasťou životného cyklu každej elektrárne a realizujú sa ako dlhodobo plánovaný proces. „Príprava každej odstávky začína s ročným predstihom,“ dodala.

Spoločnosť Slovenské elektrárne, a. s., je najväčší výrobca elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-% podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR. Ku koncu roka 2012 spoločnosť zamestnávala 5171 pracovníkov.

Copyright © TASR 2013

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.