Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Ulica svetla-Bratislava_siemens
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ulica svetla v Bratislave. Foto: Siemens.
31. mája 2017 Efektívnosť v energetike od Energia.skSITA

Bratislava vypísala tender na prevádzku osvetlenia

Víťaz tendra, o ktorom rozhodne najnižšia ponúkaná cena, by mal zabezpečovať prevádzku pouličného osvetlenia v Bratislave a poskytovať ďalšie služby po dobu 20 rokov. Magistrát hodnotu zákazky odhadol na 143,7 miliónov eur. Táto čiastka zodpovedá zhruba dvom pätinám ročného rozpočtu mesta.

Zákazka počíta okrem iného so zabezpečením prevádzky a údržbou viac než 47.000 svietidiel vrátane ich výmeny za úspornejšiu LED technológiu. Nový prevádzkovateľ by zároveň mal vymeniť 24.000 stožiarov, ktoré sú v havarijnom stave alebo po dobe životnosti. Metropola taktiež počíta s vybudovaním dátovej a komunikačnej siete pre efektívne riadenie sústavy verejného osvetlenia, ktorá by mala zároveň slúžiť ako platforma pre ďalšie funkcie, ako napríklad monitorovanie dopravy, bezpečnosti alebo kvality ovzdušia.

Prevádzku verejného osvetlenia v Bratislave na základe zmluvy z roku 1996 zabezpečovala spoločnosť Siemens. Platnosť kontraktu skončila vlani. Vzhľadom k tomu, že mesto nevybralo nového prevádzkovateľa systému, dohodlo sa so Siemensom na pokračovaní spolupráce aj v tomto roku s možnosťou predĺženia aj na budúci rok.

ČTK, energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.