Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. augusta 2011 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Súd zablokoval rozhodnutie úradov a povolil Lukoilu obnoviť produkciu

„Produkcia sa vráti na normálnu úroveň do konca tohto týždňa a možno aj skôr,“ vyhlásil hovorca Lukoilu Dmitrij Dolgov.

Bulharské úrady odobrali rafinérii licenciu preto, lebo ruská spoločnosť do určeného termínu nenamontovala meracie prístroje na monitorovanie objemu výroby a predaja palív pre potreby colných úradov. Lukoil tvrdí, že mu inštalácia meracích zariadení zaberie čas zhruba do konca roka.

Cieľom tohto opatrenia je obmedziť pašovanie pohonných látok a daňové úniky. Navyše, vláda chce dať pred októbrovými prezidentskými a komunálnymi voľbami najavo, že mieni tvrdo presadzovať dodržiavanie zákonov.

Lukoil sa však obrátil na súd a ten rozhodnutie úradov zastavil. Ale proti verdiktu sa možno odvolať do siedmich dní a šéf colného úradu Vanjo Tanov štátnemu rozhlasu potvrdil, že využije toto právo.

Rafinéria Neftochim je jedným z najväčších producentov palív v Bulharsku a jediným výrobcom leteckého paliva na Balkáne. Zatiaľ pracuje v minimálnom režime, aby nemusela úplne odstaviť prevádzku. Ale hneď, keď colní úradníci odstránia pečate, je pripravená začať s obnovou produkcie.

Informovala o tom agentúra Reuters.

Copyright © TASR 2011

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.