Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
11. júna 2011 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skTASR

Návštevníci si dnes môžu prezrieť vodné dielo Gabčíkovo

„Návštevníci majú dnes (11.6.) možnosť absolvovať vyhliadkové plavby loďou po Dunaji a v rámci 5. ročníka podujatia Otvorená elektráreň Open Plant prehliadku Vodnej elektrárne (VE) na Vodnom diele (VD) Gabčíkovo, ktorá je špecifická svojou schopnosťou plniť požiadavky energetického systému a zároveň umožňovať plavbu,“ informovala TASR hovorkyňa spoločnosti Slovenské elektrárne, a.s., Janka Burdová.

„Voda je jedným z najvýznamnejších a najväčších zdrojov čistej energie, produkujúc takmer pätinu elektriny na Slovensku. Som rád, že Deň otvorenej elektrárne Open Plant zároveň pripomína význam rieky Dunaj a spolupráce všetkých zainteresovaných strán. Slovenské elektrárne budú aj naďalej plniť svoje environmentálne záväzky a pokračovať v rozvoji regiónu i v programe Energia pre krajinu,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Slovenských elektrární, a.s., Paolo Ruzzini.

Verejnosť môže aj tento rok od 21. mája do 25. júna navštíviť jednotlivé elektrárne a spoznať bližšie prevádzku rôznych elektrárenských zariadení. Podujatia zároveň ponúkajú bohatý kultúrny program, občerstvenie, rôzne atrakcie a súťaže pre deti i dospelých. Jadrová elektráreň (JE) Mochovce otvorila svoje brány verejnosti 21. mája, vodná elektráreň (VE) Liptovská Mara 28. mája, tepelná elektráreň (TE) Nováky 4. júna, VE Gabčíkovo otvorí 11. júna, JE Bohunice 18. júna a TE Vojany 25. júna.

Slovenské elektrárne, a. s., sú najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. Po ukončení privatizácie v apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel S.p.A. so 66-% podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR. Ku koncu roka 2010 mala spoločnosť 5419 zamestnancov.

Copyright © TASR 2011

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.