Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Pocitac hacker stránky podvodníci
Foto: ilustračné, GettyImages
27. júna 2024 Ostatné od Energia.skSITA

Dávajte pozor na podvodné maily, tentokrát zneužívajú meno spoločnosti ZSE Energia

Podvodníci sa znova zamerali na energetické spoločnosti. Spoločnosť ZSE Energia opätovne zaznamenala šírenie škodlivých emailových správ zasielaných v mene spoločnosti. Ako informovala hovorkyňa ZSE Energia Katarína Šulíková, pravdepodobne ide o malvér, ktorý sa šíri prostredníctvom emailu, ktorého obsah je pomerne presvedčivý a odoslaný z legitímnej, ale zneužitej emailovej adresy. „Ako odosielateľ je útočníkom využívaná platná emailová adresa kontakt@zse.sk. Predmet emailu je „Elektronická faktúra“. Obsah emailu zatiaľ spoločnosť nepozná,“ dodala Šulíková.

Predmet emailu bola „Elektronická faktúra“ a email obsahoval prílohu s koncovkou zip, ktorá po otvorení mohla poškodiť počítačový systém prijímateľa. ZSE Energia preto pripomína svojim zákazníkom, že nikdy neposiela faktúry v prílohe e-mailu s koncovkou „zip.“ „Zákazníci majú možnosť overiť si úhradu svojich pohľadávok na Zákazníckej linke 0850 111 555 alebo prostredníctvom online Zákazníckej zóny na stránke www.zse.sk,“ doplnila Šulíková.

Spoločnosť ZSE Energia vyhlasuje, že nie je odosielateľom predmetnej správy. Obdobný útok zaznamenala spoločnosť už v apríli tohto roku. „Naša spoločnosť aktuálne analyzuje možné kroky na ochranu dobrého mena,“ uzavrela Šulíková.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.