Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
25. marca 2011 Jadrová energia od Energia.skSITA

USA vykonajú kontrolu všetkých jadrových reaktorov

Americká Jadrová regulačná komisia (NRC) sa rozhodla v reakcii na krízový stav elektrárne vo Fukušime uskutočniť bezpečnostné previerky amerických nukleárnych reaktorov. Vytvorila sa špeciálna skupina, ktorá bude robiť pravidelné kontroly reaktorov a doporučovať prípadne okamžité korekcie.

Šéf NRC Gregory Jaczko prehlásil, že cieľom inšpekcie bude systematicky posúdiť stav reaktorov a zistiť, či sú potrebné akékoľvek zmeny k posilneniu ich bezpečnej prevádzky. Jadrové elektrárne v USA pokrývajú asi pätinu energetických potrieb.

Ku kontrole reaktorov minulý týždeň vyzval americký prezident Barack Obama. NRC na jeho výzvu reagovala rozhodnutím, že počas nasledujúcich troch mesiacov bude každých 30 dní referovať o výsledkoch priebežnej kontroly a usporadúvať verejné debaty. Prvá z nich je plánovaná na 14. apríla 2011.

ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.