Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. januára 1970 Ostatné od Energia.skTASR

OKTE, a. s., úspešne zavŕšila registráciu pre oznamovanie údajov podľa REMIT

Organizátor krátkodobého trhu s elektrinou získaním registrácie splnil náročné technické, legislatívne a administratívne požiadavky v oblasti kvality dát, prevádzky, riadenia a komunikácie. Zavŕšil tak proces nevyhnutný pre plnenie povinností, ktoré mu vyplývajú ako držiteľovi povolenia na činnosť organizátora krátkodobého trhu s elektrinou v Slovenskej republike z oznamovania transakcií na organizovanom veľkoobchodnom trhu v rámci REMIT od 7. októbra 2015.

Okrem plnenia svojich legislatívnych povinností bude organizátor ponúkať službu sprostredkovania oznamovania údajov za všetkých účastníkov trhu s elektrinou a plynom. Organizátor krátkodobého trhu s elektrinou vie tak ponúknuť pre všetkých účastníkov trhu komplexný servis na zabezpečenie plnení povinností uložených z REMIT od 7. apríla 2016.

Účastník trhu s elektrinou a plynom obchodujúci mimo organizovaného krátkodobého trhu s elektrinou v OKTE bude pri mesačnej fakturácii zaradený do príslušnej kategórie cenníka podľa počtu vykázaných transakcií.

OKTE, a. s., vznikla v roku 2010 ako dcérska spoločnosť prevádzkovateľa prenosovej sústavy. Jej hlavnými funkciami sú organizovanie a vyhodnocovanie organizovaného krátkodobého cezhraničného trhu s elektrinou, zúčtovanie odchýlok a s účinnosťou od 1. januára 2014 zber, správa a zverejňovanie nameraných údajov a centrálna fakturácia poplatkov súvisiacich s prevádzkou systému.

Copyright © TASR 2015

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.