Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
21. apríla 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy síce klesli, americká WTI sa však stále predáva nad 104 USD

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s májovým kontraktom sa dnes o 10.40 SELČ predával v elektronickom obchodovaní na newyorskej komoditnej burze za 104,18 USD. To je o 12 centov menej ako vo štvrtok (17. 4.) na konci obchodovania. Kontrakt počas štvrtka posilnil o 54 centov a uzavrel na 104,30 USD za barel. V piatok sa na ropných trhoch neobchodovalo pre veľkonočné sviatky.

Júnový kontrakt na ropu Brent dnes predpoludním zlacnel o 39 centov na 109,14 USD za barel. Severomorská ropa Brent vo štvrtok oslabila o 7 centov a na londýnskej burze ICE zatvorila na úrovni 109,53 USD/barel.

Zásoby ropy v USA sa síce v uplynulom týždni zvýšili najprudšie za 13 rokov, keď vyskočili o 10 miliónov barelov. No ani to výraznejšie nestlačilo ceny čierneho zlata, keďže trhy sa obávajú ďalšieho vývoja na Ukrajine. Investori počítajú s tým, že sankcie Západu môžu viesť k prerušeniu dodávok ropy z Ruska.

(1 EUR = 1,3855 USD)

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.