Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
19. apríla 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Oettinger je proti obmedzovaniu vzťahov s Ruskom v oblasti plynu

Komisár Günther Oettinger v rozhovore pre nemecký nedeľník Welt am Sonntag pripustil, že je tu riziko zastavenia dodávok plynu z Ruska na Ukrajinu potom, ako Kyjev nezaplatil za dodanú surovinu. Ukrajina je pritom kľúčovou tranzitnou krajinou ruského plynu do Európy a európske krajiny už nedostatok komodity po sporoch medzi Ruskom a Ukrajinou pocítili na začiatku roku 2009.

Podľa Oettingera by plynárenský sektor nemal byť tým, ktorý by sa prioritne použil v rámci prípadných ekonomických sankcií, či už zo strany Európskej únie alebo Ruska. Ako dodal, je „proti obmedzeniu, či dokonca prerušeniu vzťahov s Ruskom v plynárenskej oblasti v najbližších rokoch“. Na druhej strane „je nevyhnutné, aby EÚ pokračovala v stratégii diverzifikácie dodávok“.

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.