Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
16. apríla 2014 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Virtuse vstupuje na londýnsku komoditnú burzu

Jedným z plánov súvisiacich so vstupom na burzu je dostať sa k povolenkám niektorých veľkých priemyselných podnikov. „Základným cieľom je získať posledných niekoľko veľkých firiem a elektrární, ktoré si zatiaľ samy obchodujú s povolenkami priamo s niektorým z veľkých komoditných tradingových domov. Ide o spoločnosti ako Shell, BP, Gazprom, Mitsui či banky,“ cituje český portál iHNED.cz riaditeľa firmy Virtues Jana Fouska. Podľa neho vstup do obchodovania na burze ICE bude výhodný aj pre klientov spoločnosti. „Doteraz sme my a naša konkurencia v strednej Európe museli využívať služieb už spomínaných elitných hráčov, ktorí pokytovali vstup na burzu. Takže elektráreň či fabrika musia zaplatiť poplatok brokerovi, ten nejakému komoditnému či bankovému gigantovi a ten ešte burze,“ dodal Fousek.

Spoločnosť Virtuse s ročným obratom 82 miliónov eur sa usilovala o členstvo na burze rok a pol, počas ktorého si ľudia z ICE okrem iného overovali kvalifikáciu pre členstvo. Virtuse vlani zobchodoval viac než 40 miliónov povoleniek.

ČTK, energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.