Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
16. apríla 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy stagnujú, americká WTI sa obchoduje tesne pod 104 USD za barel

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s májovým kontraktom sa dnes ráno o 7,32 SELČ predával po 103,81 USD. To je o 6 centov viac ako v utorok (15. 4.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas utorka oslabil o 30 centov a uzavrel na úrovni 103,75 USD za barel. V pondelok (14. 4.) májový kontrakt na ropu WTI naopak posilnil o 31 centov.

Júnový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zlacnel o 11 centov na 109,25 USD za barel. V utorok exspiroval májový kontrakt na ropu Brent. Utorkové obchodovanie uzavrel na londýnskej burze ICE so stratou 33 centov na úrovni 108,74 USD za barel, keď predtým vyskočil na 6-týždňové maximum.

Predstavitelia USA, Ruska, Ukrajiny a Európskej únie sa majú vo štvrtok (17. 4.) stretnúť v Ženeve a rokovať o situácii na Ukrajine.

Negatívny vplyv na ceny čierneho zlata mala dnes zverejnená správa o vývoji čínskeho hrubého domáceho produktu (HDP). Ukázala, že tempo rastu druhej najväčšej svetovej ekonomiky sa v 1. štvrťroku spomalilo na 7,4 % po 7,7 % v poslednom kvartáli vlaňajška.

Trh dnes okrem toho očakáva zverejnenie správy o stave ropných rezerv v USA. Experti počítajú, že počas uplynulého týždňa zásoby ropy vzrástli o 2,4 milióna barelov.

(1 EUR = 1,3803 USD)

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.