Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
15. apríla 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Šéf BP: Sankcie voči Moskve biznis BP v Rusku neovplyvnili, firma plány nemení

Dudley sa minulý týždeň na schôdzke akcionárov dostal pod tlak, keď niektorí z nich začali pochybovať, či je vhodné pokračovať v niektorých veľkých investičných projektoch v Rusku v čase najostrejšieho konfliktu medzi Východom a Západom od skončenia studenej vojny. Ten vyvolala ruská anexia polostrova Krym.

Podľa Dudleyho však BP v investíciách bude pokračovať. „Čo sa týka našich investícií do Rosnefti, nemienime nič meniť. Pre nás je to biznis ako každý iný,“ dodal šéf BP pred schôdzkou Ruskej geografickej spoločnosti. Dudley je členom jej rady, na čele ktorej je ruský prezident Vladimir Putin.

BP kontroluje v najväčšej ruskej ropnej spoločnosti Rosnefť 19,75-% podiel. Podľa Dudleyho je to významný podiel a britská firma je s touto investíciou spokojná.

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.