Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
14. apríla 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

T. Malatinský: Chceme a sme pripravení pomôcť Ukrajine

„Dodávky plynu na Ukrajinu zo západu a zo Slovenska nie je tak jednoduché zrealizovať. Je tam niekoľko technických špecifík, ktoré treba vyriešiť. Je tu aj zmluvný problém, lebo táto trasa slúži na to, aby bol dodávaný plyn z Gazpromu cez Ukrajinu do Európy,“ povedal v tejto súvislosti minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský a dodal: „Chceme a sme pripravení pomôcť Ukrajine, ale musíme to robiť tak, aby sa nestratili slovenské a európske záujmy, pretože ten plyn tečie do Európy. A Európa pri všetkých alternatívnych trasách je ešte stále závislá a potrebuje plyn, ktorý prichádza do Európy cez eustream.“

Slovensko už začalo s prácami na spustení reverzného toku plynu. MH SR už vydalo na túto činnosť spoločnosti eustream, a. s., licenciu. Informovalo o tom komunikačné oddelenie MH SR. 

(c) energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.