Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
smart grid - factsheet
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/Ian Muttoo (licencia Creative Commons)
9. apríla 2014 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Smart grids zabezpečia Číne udržateľný rozvoj miest

Generálny riaditeľ Enelu Fulvio Conti podpísal v Pekingu s čínskym distribútorom elektriny, spoločnosťou State Grid Corporation of China, Memorandum o spolupráci pri vývoji technológii inteligentných sieti  a využívaní obnoviteľných zdrojov energie.

Dohoda o spolupráci pri vývoji technológie smart grid má zabezpečiť najľudnatejšej krajine sveta udržateľný rozvoj miest. Okrem toho plánujú spoločnosti výmenu skúseností pri realizácii výroby energie z obnoviteľných zdrojov.

„Dnešná dohoda predstavuje začiatok dôležitého partnerstva, ktoré priznáva potenciálny prínos prostredníctvom technológie a skúsenosti. Pokračujúca spolupráca s poprednými čínskymi energetickými spoločnosťami vytvorí príležitosti pre všetkých zúčastnených,“ uviedol Fulvio Conti.

Talianska spoločnosť zároveň uvažuje o rozšírení už existujúcej spolupráce s China Huaneng Group, ktorá je najväčším producentom elektrickej energie v krajine. Rámcovú dohodu plánujú obe strany podpísať ešte v priebehu prvej polovici tohto roka.

Podľa Medzinárodnej agentúry pre energetiku sa rozvíjajúca čínska ekonomika bude do roku 2035 podieľať na svetovom dopyte po elektrine 31 %. Krajina zároveň zavádza opatrenia na zmiernenie množstvo emisií. Snaží sa prejsť na nízkouhlíkové hospodárstvo a čínska vláda zaviedla novú priemyselnú politiku na podporu a rozvoj čistých energetických odvetví. Okrem podpory jadrovej, solárnej, veternej energie a energie z biomasy podporuje hybridné a elektrické vozidlá, energetickú účinnosť a ochranu životného prostredia. Ostatné politiky sa zameriavajú na podporu nových technológie v oblasti výskumu a inovácií.

(c) energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.