Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
2. apríla 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Koncern MOL o chorvátskom obvinení Hernádiho vie iba z médií

Vedenie MOL-u v tejto súvislosti zdôraznilo prezumpciu neviny a politický charakter tohto prípadu. „Zsolt Hernádi už v plnej miere dokázal riaditeľstvu skupiny MOL, že obvinenia sú nepodložené,“ píše sa vo vyhlásení spoločnosti, ktorá vyjadrila nádej, že Hernádi sa úspešné obháji rovnako ako v minulo.

O vznesení obvinenia informovalo v pondelok internetové vydanie maďarského denníka Népszabadság s odvolaním sa na internetovú stránku chorvátskej prokuratúry. Obvinenie bolo vznesené na Záhrebskom župnom súde na základe vyšetrovania USKOK-u. Hernádiho podozrievajú, že v roku 2009 zorganizoval podplatenie bývalého chorvátskeho premiéra Iva Sanadera v záujme presadenia vplyvu MOL-u v chorvátskej ropnej spoločnosti INA.

USKOK predtým na šéfa MOL-u vydal zatykač a určité obdobie po ňom pátral aj Interpol, uviedol Népszabadság.

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.