Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. apríla 2014 Jadrová energia od Energia.skTASR

Rusko a Maďarsko podpísali medzivládnu dohodu o pôžičke na rozšírenie Paksu

Ruská vláda schválila návrh dohody 10. marca a premiér Dmitrij Medvedev nariadil viacerým rezortom, rozvojovej banke Vnešekonombank (VEB) a štátnemu koncernu Rosatom, aby rokovali v záujme prípravy návrhu dohody na podpísanie.

O podpísaní dohody informoval ruský denník Vedomosti, ktorý sa odvolal na námestníka ruského ministra financií Sergeja Storčaka.

Maďarský štátny tajomník zodpovedný za riadenie úradu vlády János Lázár v polovici marca povedal, že vláda predloží dohodu o pôžičke na výstavbu nových blokov atómovej elektrárne v Paksi parlamentu po tom, čo ju schváli ruská vláda.

Dohodu o spolupráci pri mierovom využití atómovej energie medzi Maďarskom a Ruskou federáciou podpísali 14. januára pri Moskve za účasti predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána a ruského prezidenta Vladimira Putina.

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.