Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
31. marca 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy mierne klesli

Americký minister Kerry na schôdzke s ruským kolegom vyhlásil, že Moskva musí stiahnuť z regiónu svoju armádu, ktorá „vytvára atmosféru strachu na Ukrajine“ a Lavrov zase vyzval vládu v Kyjeve, aby zvážila prevod právomocí na regionálne vlády.

Dôvodom nedávneho zdraženia ropy bolo podľa analytikov práve napätie v súvislosti s krízou na Ukrajine, keďže údaje z ekonomiky naznačujú, že ceny komodity by mali skôr klesať.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v máji sa dnes o 14.46 v Soule predával za 101,39 USD (74,67 eura). To je o 28 centov menej ako na konci minulého týždňa, keď kontrakt zdražel o 39 centov a obchodovanie uzavrel pri cene 101,67 USD za barel.

Májový kontrakt severomorskej ropnej zmesi Brent dnes zlacnel o 20 centov na 107,87 USD za barel.

(1 EUR = 1,3759 USD)

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.