Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
31. marca 2014 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Unipetrol oznámil zvýšenie dodávok ropy do ČR

Unipetrol vlani zvýšil podiel v Českej rafinérskej z 51,2 na 67,5 %, keď za 27,2 miliónov dolárov kúpil podiel spoločnosti Shell Overseas Investments.

PKN dnes uviedol, že pomerne so zvýšením akciového podielu Unipetrolu bolo treba zabezpečiť  dodatočné dodávky ropy do Českej rafinérskej. PKN Orlen tak za týmto účelom podpísal dodatok k svojmu júnovému kontraktu s ruským producentom ropy Rosnefť na dlhodobé dodávky ropy do Česka ropovodom Družba.

Mesačne to znamená dodatočných 50.000 ron ruskej ropy (REBCO), uvádza PKN. Poľský podnik tak údajne  zabezpečil dodatočné dodávky, ktoré sú potrebné k zabezpečeniu neprerušenej činnosti v rafinérii v Litvínove.

Unipetrol sa zameriava na spracovanie ropy, distribúciu pohonných hmôt a na petrochemickú výrobu. Od roku 2005 je súčasťou skupiny PKN Orlen, ktorá je najväčším spracovateľom ropy v strednej Európe.

ČTK, energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.