Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
27. marca 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Gazprom počíta s uzatvorením dohody o dodávkach plynu Číne do dvoch mesiacov

Gazprom už dlhší čas pracuje na uzatvorení dohody o vývoze až okolo 60 miliárd kubických metrov plynu ročne do Číny. Tá je v rámci Ázijsko-tichomorského regiónu najväčším trhom pre ruský plyn. Súčasné napätie medzi Ruskom a Západom kvôli situácii na Kryme môže aktivity Moskvy smerom k Číne ešte viac zvýšiť.

„S čínskymi partnermi stále rokujeme a predpokladáme, že dohodu by sme mohli dosiahnuť v najbližších dvoch mesiacoch,“ povedal zástupca šéfa Gazpromu Valerij Golubjov. Rozhovory smerujúce k finalizácii kontraktu boli niekoľkokrát prerušené pre rozdielne postoje v jednotlivých otázkach, najmä, čo sa týka ceny. Očakáva sa, že dohodu by mohli podpísať v máji, keď do Pekingu pricestuje ruský prezident Vladimir Putin.

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.