Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
19. marca 2014 Jadrová energia od Energia.skSITA

Aktivisti Greenpeace vnikli do jadrovej elektrárne vo Francúzsku

Ráno prišlo k jadrovej elektrárni podľa Greenpeace kamiónom 56 ľudí zo 14 krajín. Ochrancovia životného prostredia pomocou rebríkov prekonali oplotenie objektu a rozvinuli na ochrannom plášti jedného z dvoch tunajších reaktorov transparent s nápisom Stop risking Europe (Skoncujte s rizikami pre Európu). Podľa francúzskeho ministerstva vnútra sa do chránenej zóny podarilo vstúpiť štyridsiatke narušiteľov. Takmer všetkých aktivistov sa polícii podarilo v priebehu niekoľkých hodín pozatýkať.

Zelení v Európskom parlamente vo vyhlásení zablahoželali organizácii Greenpeace k akcii, ktorá podľa nich jasne ukázala na zraniteľnosť jadrových zariadení v Európe.

Fessenheim slúži od roku 1977 a je najstaršou z 19 súčasných jadrových elektrární vo Francúzsku. Prezident François Hollande už skôr rozhodol, že tento jadrový objekt na východe Francúzska bude koncom roku 2016 uzavretý. Každá z elektrární je strážená svojou vlastnou jednotkou ochranky, ktoré spadá pod ministerstvo obrany.

Zdroj: ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.