Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
18. marca 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Cena americkej ropy pokračuje v poklese, predáva sa pod 98 USD za barel

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s aprílovým kontraktom sa dnes ráno o 7.39 SEČ predával po 97,99 USD. To je o 9 centov menej ako v pondelok (17. 3.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas pondelka oslabil o 81 centov a uzavrel na úrovni 98,08 USD za barel. Májový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 28 centov na 106,52 USD/barel. Cena ropy Brent počas pondelka na londýnskej burze ICE padla o 1,97 USD na 106,24 USD za barel.

Dôvodom pondelkového poklesu cien čierneho zlata bol vývoj na Kryme. Počas víkendu sa na polostrove konalo referendum, v ktorom sa väčšina vyjadrila za pripojenie k Rusku, čo je vývoj, ktorý investori očakávali. Európska únia a USA potom uvalili na Rusko sankcie, žiadna sa však netýka energetického sektora krajiny.

(1 EUR = 1,3906 USD)

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.