Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
17. marca 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje pod 99 USD za barel

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s aprílovým kontraktom sa dnes ráno o 8.13 SEČ predával po 98,83 USD. To je o 6 centov menej ako v piatok (14. 3.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas piatka posilnil o 69 centov a uzavrel na 98,89 USD za barel. Cena americkej ropy od začiatku roka vzrástla o 0,5 %. Májový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zlacnel o 31 centov na 107,90 USD za barel.

Očakáva sa, že krymská kríza môže podporiť ceny ropy. Ministri zahraničných vecí krajín Európskej únie (EÚ) budú dnes v Bruseli rokovať o sankciách proti Rusku. Počas víkendového referenda na Kryme až 95,7 % zúčastnených podporilo pripojenie polostrova k Rusku. Popoludní by trhu s ropou mohla dodať impulz správa o vývoji priemyselnej produkcie USA.

(1 EUR = 1,3884 USD)

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.