Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
13. marca 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Cena ropy WTI mierne klesla, drží sa tesne pod 98 USD

V popoludňajších hodinách v Európe v rámci elektronického obchodovania na burze v New Yorku klesla cena americkej ropy WTI s dodávkou v apríli oproti uzávierke v stredu o 10 centov na 97,89 USD (70,21 eura). Na záver stredajšieho obchodovania sa cena WTI prepadla až o 2,04 USD a skončila na úrovni 97,99 USD/barel. To bola najnižšia uzatváracia cena od 6. februára.

Dôvodom pádu cien v stredu bol nečakane výrazný nárast ropných rezerv v USA. Zásoby počas uplynulého týždňa vyskočili o 6,18 milióna barelov, uviedlo americké ministerstvo energetiky, pričom analytici počítali s ich zvýšením len o 2 milióny barelov. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, klesla o 21 centov na 107,81 USD/barel.

(1 EUR = 1,3942 USD)

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.