Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
27. februára 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Podmorské ložiská ropy a plynu by mohli do 30 rokov priniesť Grécku 150 mld. eur

Samaras povedal, že hrubý odhad, ktorý predstavuje takmer polovicu dlhu Grécka v celkovej hodnote 320 miliárd eur, „nie je ani optimistický, ani pesimistický“ a mohol by vzrásť. To však bude závisieť od výsledkov ďalších prieskumov. Pripomenul, že doterajšie prieskumy „naznačili významné rezervy“ pri západnom pobreží Grécka a pokračuje sa aj v prieskumoch vo vodách pri ostrove Kréta.

Ak by sa rozsiahle rezervy potvrdili, pre Grécko, ktoré roky zápasí s recesiou, by to znamenalo obrovský prínos. Krajina, ktorá musela v roku 2010 požiadať medzinárodné spoločenstvo o pomoc, získala v rámci dvoch záchranných balíkov 240 miliárd eur. Výmenou za záchranné úvery však Grécko muselo prijať viaceré reformy a úsporné opatrenia, ktorých súčasťou bolo zvýšenie daní a prudké zníženie sociálnych výdavkov.

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.