Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
25. februára 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Trhy počítajú s rastom ropných zásob, cena ropy WTI klesla pod 102 USD/barel

V popoludňajších hodinách v Európe v rámci elektronického obchodovania na newyorskej burze klesla cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v apríli o 1,18 USD na 101,64 USD (73,90 eura). Investori vyčkávajú na informácie o zásobách ropy v USA, pričom predpokladajú, že za minulý týždeň vzrástli zhruba o 1,2 milióna barelov. Americký ropný inštitút by mal svoju správu zverejniť dnes večer a sledovanejšie údaje z amerického ministerstva energetiky sa očakávajú v stredu 26. februára.

Klesla aj cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, čím sa priblížila k úrovni 110 USD/barel. Cena Brentu sa znížila o 28 centov na 110,36 USD za barel.

(1 EUR = 1,3754 USD)

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.