Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. januára 1970 Ostatné od Energia.skTASR

Tepelné rozvody a zdroje na výrobu tepla v Kremnici sa dočkajú modernizácie

„Investície a modernizácia sa dotkne aj zdrojov na výrobu tepla, kde sa predpokladá suma približne 100.000 eur. Z dlhodobého hľadiska prinesie táto obnova Kremničanom zníženie nákladov na teplo, minimalizáciu tepelných strát a zefektívnenie dodávok tepla,“ uviedla pre TASR Zuzana Navrátilová zo spoločnosti Stefe SK, a.s.

Podľa jej slov sa tým zamedzí aj výpadkom v dodávke tepla a teplej vody a teplo bude pre Kremničanov nie len efektívnou, ekologickou, ale aj spoľahlivou energiou. „Výmena tepelných rozvodov je dlhodobá investícia, ktorá zabezpečí kvalitné a ekologické teplo pre Kremnicu na minimálne ďalších 50 rokov,“ podotkla.

Proces tvorby projektovej dokumentácie je podľa jej slov uzavretý a spoločnosť už začala s plánovaním zemných prác v jednotlivých častiach mesta. „Odberatelia budú vždy v predstihu informovaní o začatí prác spojených s obnovou tepelného hospodárstva v konkrétnych uliciach mesta,“ upozornila Navrátilová.

Súčasťou optimalizácie zdrojov tepla bude aj zefektívnenie výroby tepla z biomasy. Tento spôsob výroby je ekologickejší a lacnejší v porovnaní s plynom. Spoločnosť už podľa Navrátilovej podnikla prvé kroky v podobe zmeny dodávateľa štiepky. „Pozreli sme sa na ceny a kvalitu štiepky v regióne a na základe toho sme sa rozhodli pre dodávateľov, ktorí sú v porovnaní s tým predchádzajúcim cenovo výhodnejší čo sa odrazí aj na celkových nákladoch na teplo,“ podotkla.

Stefe je nadnárodná spoločnosť s rakúskym vlastníkom, ktorá je na Slovensku už viac ako 20 rokov. Na Slovensku operuje pod hlavičkou skupiny STEFE s jednou materskou a 7 dcérskymi spoločnosťami. Teplo a teplú úžitkovú vodu dodáva do viac ako 200.000 domácností v 15 slovenských mestách.

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.