Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
24. februára 2014 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Česko nevypíše tender na nákup sto tisíc ton ropy

„Pán minister sa rozhodol, že súčasnej vláde túto zákazku nepredloží,” povedal denníku Miroslav Kynčl z tlačového odboru ministerstva, ktoré SSHR v rokovaniach s vládou zastupuje. Ropa mala pôvodne do ČR doraziť na konci augusta tohto roka.

Jedným z dôvodov nevypísania zákazky môže byť podľa LN aj to, že sa postupne ukázalo, že štát povinné rezervy navyšovať nemusí. Spôsob ich výpočtu sa totiž postupne menil, teraz by ČR malo mať ropy dostatok. „V sprievodnom kritériu, ktoré vychádzalo z denných spotrieb, aj v novom kritériu čistých dovozov Česká republika spĺňa všetky požiadavky, ktoré na ňu kladie EÚ,” uviedol pre LN Václav Loula z Českej asociácie petrolejárskeho priemyslu.

Naposledy štát podobný nákup urobil v roku 2009, kedy do ČR dorazilo takisto 100.000 ton ropy.

ČTK, energia.sk 

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.