Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
11. februára 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Aktivisti budú dohliadať na rokovanie pracovnej skupiny o ropovode BSP

Dragun sa dnes stretol so splnomocnencom Ministerstva hospodárstva (MH) SR pre BSP a zároveň zástupcom firiem BSP GmbH a Transpetrol Robertom Nemcsicsom. OZ Nie ropovodu cez Žitný ostrov na stretnutí presadzovalo v prvom rade rekonštrukciu existujúceho ropovodu, ktorý leží na území Bratislavy. Ten je podľa Dragunových slov konvenčným ropovodom, ktorého poškodenie by znamenalo znečistenie zdrojov podzemnej vody ležiacich na Žitnom ostrove.

„Bavme sa teda o tom, že zrekonštruujme najprv starý ropovod, do takej úrovne, aký chcú mať ropovod Bratislava – Schwechat Pipeline, a potom sa bavme o tom, či ropovod Bratislava – Schwechat Pipeline je potrebný pre záujmy Slovenskej republiky,“ vyhlásil na brífingu predseda občianskeho združenia.

Ďalšou témou stretnutia so zástupcom projektu BSP bol rozklad, ktorý občianske združenie podalo v súvislosti s rozhodnutím MH SR. Ministerstvo totiž odmietlo sprístupniť niekoľko analýz, ktoré boli vypracované v súvislosti s projektom, pričom ich obstarávacia cena bola od 75.000 do 100.000 eur. „Naše združenie podalo rozklad voči tomuto rozhodnutiu a teraz čakám na rozhodnutie ministra hospodárstva, či nám sprístupní tieto analýzy,“ dodal Dragun.

© TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.