Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
9. februára 2014 Plyn a ropa od Energia.skTASR

LUKoil chce ťažiť uhľovodíkové palivá z iránskej časti Kaspického mora

Ruský veľvyslanec v Teheráne Levan Džagarian povedal, že LUKoil sa chce vrátiť na iránsky energetický trh po tom, ako sa zmiernili medzinárodné sankcie voči krajine.

LUKoil už rokoval o ťažbe ropy a plynu z iránskeho bloku Anaran pred uvalením sankcií Spojených štátov a Európskej únie na Teherán.

Iránski predstavitelia vyzvali v januári na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) vo švajčiarskom Davose medzinárodné ropné koncerny, aby investovali do ťažby uhľovodíkových palív v ich krajine.

Iránsky minister ropného priemyslu Bidžan Namdar Zanganeh v decembri informoval, že ministerstvo pripravilo osemročný investičný plán rozvoja ťažby ropy a plynu. Počas jeho realizácie chce získať 70 miliárd USD (51,57 miliardy eur) priamych zahraničných investícií.

(1 EUR = 1,3574 USD)

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.