Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
solarny panel
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračná snímka: Solárny panel a veterná turbína. Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Sohn
4. februára 2014 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Enel Green Power s nárastom tržieb o 12 %

Spoločnosť Enel Green Power zaznamenala v roku 2013 tržby v celkovej hodnote 2,8 mld. eur. V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa výnosy firmy zvýšili o 12 %. Medziročný nárast zisku v objeme 0,3 mld. eur sa dá pripísať najmä vyšším príjmom z predaja elektriny, vrátane dotácií a podporných mechanizmov, ktoré sú dôsledkom zvýšenej produkcie elektrickej energie v Taliansku, zvyšku Európy a severnej Amerike.

Zisk pred započítaním úrokov, daní a odpisov (EBITDA) dosiahol podľa zverejnenej správy spoločnosti 1,8 mld. eur. „Výsledky z roku 2013, v súlade s tým. čo bolo zverejnené už skôr, potvrdzujú vysoko úspešnú implementáciu strategických plánov Enel Green Power, ktoré sú kombináciou zvýšenia technologickej a geografickej diverzifikácie v snahe dosiahnuť excelenciu v prevádzke. V tomto roku sme rozšírili inštalovaný výkon o viac než 900 MW, čím sme si posilnili pozície v rôznych častiach sveta a pokračujeme v našom rozvoji na trhoch v USA či Latinskej Amerike,” uviedol Francesco Starace, generálny riaditeľ spoločnosti Enel Gren Power.

V roku 2013 Enel Green Power vyrobil prostredníctvom obnoviteľných zdrojov 29,5 TWh elektrickej energie. Inštalovaný výkon spoločnosti aktuálne predstavuje 8,9 GW. V energetickom mixe dominuje veterná energia (5,1 GW), ďalej hydroenergia (2,6 GW), geotermálna energia (0,8 GW), solárna energia (0,1 GW) a v menšej miere tiež biomasa a kogenerácia.

Spoločnosť Enel Green Power sa zameriava na rozvoj a riadenie obnoviteľných zdrojov energie. Jej stopercentným vlastníkom je skupina Enel Group, ktorá pôsobí aj na Slovensku a je vlastníkom 66 % akcií spoločnosti Slovenské elektrárne. Prevádzky Enel Green Power sa nachádzajú v Európe, ale aj v severnej a južnej Amerike. Spoločnosť globálne zamestnáva 3.599 zamestnancov.

(c) energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.