Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
21. januára 2014 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Rakúsko očakáva rozmach veternej energie

Už v priebehu minulého roku zaznamenala veterná energia v Rakúsku masívny rozvoj. Po stagnácii trhu v uplynulých rokoch, došlo minulý rok k inštalácii 113 veterných turbín s celkovo kapacitou viac ako 300 MW, informuje denník.

Krajina plánuje v roku 2014 inštaláciu 170 nových veterných turbín s celkovou kapacitou 483 MW. Nie všetky projekty bude možné realizovať, preto Rakúsko počíta minimálne so 130 novými zariadeniami. Investície sa vyšplhajú do výšky 630 mil. eur.

Výkupná cena energie z veterných zdrojov zostane v Rakúsku aj v roku 2014 a 2015 garantovaná, napriek snahám EÚ o jej zákaz. V súčasnosti je v Rakúsku vo výške 9,36 centov za KWh, pričom trhová cena elektriny je v súčasnosti na úrovni 4 centov za KWh.

Najviac veterných turbín sa nachádza v spolkových krajinách Burgenlande a Dolnom Rakúsku.

(c) energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.