Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
20. januára 2014 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

V južnom Taliansku dôjde k rozvoju OZE a energetickej efektívnosti

Dohodu podpísal Gianluca Comin, člen výkonnej rady spoločnosti Fondazione Centro Studi Enel, a Adriano Giannola, predseda združenia Svimez. Na jej základe sa každá zmluvná strana zaviazala poskytnúť programu pôžičku 100.000 eur. Účelom dohody je podpora projektu „Obnoviteľné zdroje a energetická efektívnosť pre budúcnosť južného Talianska“ mapovaním finančných, energetických a environmentálnych vplyvov opatrení na šetrenie energie a využívanie technológií na výrobu zelenej energie.

Spoločnosti sa v rámci projektu budú snažiť poskytnúť regionálnym, národným a európskym politickým činiteľom užitočný nástroj pri realizovaní programov rozvoja južného Talianska.

Projekt „Obnoviteľná energia a energetická efektívnosť pre budúcnosť južného Talianska“ sa uskutoční v dvoch etapách. Každá bude trvať rok. V priebehu prvej etapy dôjde k mapovaniu potenciálu primárnych energetických zdrojov a stanoveniu teoretickej úspory na základe dostupných technológií. Na to nadväzuje definovanie geografických, legislatívnych, inštitucionálnych, kultúrnych a infraštrukturálnych bariér, ktoré bránia rozvoju opatrení na podporu efektívnosti a využívaniu obnoviteľných energetických zdrojov. Nasledovať bude analýza regionálnej ekonomickej štruktúry a environmentálnych vplyvov zúčastnených výrobných reťazcov. Prvú etapu ukončí vypracovanie príležitostí klasifikovaním vhodného prostredia pre intervenciu na základe potenciálu energetických zdrojov a technológií v rozličných geografických oblastiach a pre rozličné výrobné reťazce. Počas druhej etapy dôjde k podrobnejšej štúdii potenciálu istých vybraných technológií na výrobu elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov a aplikovaniu nástrojov na zlepšenie energetickej efektívnosti v rámci konkrétnych výrobných reťazcov z ekonomického pohľadu, ako aj z pohľadu využívania energie.

(c) energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.